Duurzaamheid van bedrijfsvastgoed

05/09/2023

Maatschappelijk

Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een onmisbare pijler in het verantwoordelijk ondernemen. Bij het nadenken over jou toekomstige bedrijfsruimte is het van essentieel belang om de focus te leggen op duurzaamheid. Een term die hierbij onmisbaar is BREEAM.

Bedrijfsvastgoed omvat een breed scala aan gebouwen, van kantoren en KMO-units tot fabrieken en logistieke centra. Het optimaliseren van deze ruimtes voor duurzaamheid betekent het minimaliseren van de ecologische voetafdruk en het efficiënt gebruik maken van materialen en het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving. Een maatstaaf hiervoor is het BREEAM-certificaat.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method, en het is een internationaal erkend beoordelingssysteem dat de duurzaamheid van gebouwen evalueert. Het analyseert de verschillende aspecten zoals:

- Energie-efficiëntie
- Watergebruik
- Afvalbeheer
- Materialengebruik
- Ecologische waarde
- Gezondheid en welzijn van de gebruikers

Het biedt een gestructureerd kader om vastgoedontwikkelaars en eigenaren te helpen bij het creëren van duurzame gebouwen. Een BREEAM-certificering bevestigt niet alleen de duurzame eigenschappen van een gebouw, maar biedt ook tastbare voordelen, zoals energiebesparingen en lagere operationele kosten op lange termijn. Het is een bewijs van toewijding aan het milieu en aan het welzijn van de gebruikers.
Bij het zoeken naar de ideale bedrijfsruimte is duurzaamheid dus niet enkel een morele plicht, maar ook een slimme zakelijke zet. Als toekomstige eigenaar of huurder is het dus cruciaal om een weloverwogen beslissing te nemen die niet alleen jouw bedrijf ondersteunt, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst.
Als een gevestigde waarde op het gebied van commercieel vastgoed, staan we bij EPMC dagelijks voor de uitdagingen die gepaard gaan met het vinden van geschikte en passende huisvesting voor bedrijven en organisaties. Met onze diepgaande expertise begrijpen we de complexiteit van deze taak en zijn we vastberaden om de perfecte oplossing voor uw behoeften te vinden.
Of u nu op zoek bent naar een nieuwe bedrijfsruimte, wilt uitbreiden of strategisch wilt herpositioneren, wij staan aan uw zijde om u te begeleiden door de complexe wereld van commercieel vastgoed. Ons team van vastgoedprofessionals staat klaar om uw visie te vertalen naar tastbare resultaten, met aandacht voor uw specifieke eisen en duurzaamheidsdoelen.

Als u klaar bent om een weloverwogen en duurzame beslissing te nemen voor de toekomst van uw onderneming, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we de ideale bedrijfshuisvesting creëren die niet alleen aan uw zakelijke behoeften voldoet, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst.