Nieuwe bestemming voor Hoya-site te Kapellen

16/11/2023

Nieuws

In mei 2020 kwam het nieuws naar buiten dat Hoya Vision zijn productieactiviteiten zou beƫindigen op de Hoya-site, gelegen in het Businesspark Lieven Gevaert te Kapellen.

Wasserij Ideale was geruime tijd actief opzoek naar een geschikte locatie om hun dienstverlening op te schalen. Het was cruciaal dat de nieuwe locatie niet alleen voldoende ruimte bood voor productie, maar ook voor het uitgebreide wagenpark dat essentieel is voor de uitvoering van hun diensten. EPMC heeft als bemiddelaar gefungeerd voor de verkoop van deze locatie tussen de verschillende partijen.

Het betreft de verkoop van het grootste deel van de ex-Hoya vestiging die verkocht werd aan Resolve. Van het totale perceel van HOYA (34.000 m2) wordt ongeveer de helft (17.100m2) verkocht aan Wasserij Ideale uit Ekeren. Het bestaande gebouw van ca 4.500 m2 opslag/atelier en ca 1.500 m2 kantoren wordt mee overgedragen en zeer grondig gerenoveerd.

Resolve zal de op de rest van de site een bedrijfsverzamelgebouw oprichten waarvan de bouwaanvraagprocedure nu lopend is. Het zal een impuls geven aan de lokale economie, werkgelegenheid stimuleren en een aantrekkingspool worden voor bedrijven die streven naar een innovatieve en strategische locatie.

ATV Reportage sluiting Hoya te Kapellen (Vrijdag 8 mei 2020) 
https://m.gva.be/cnt/dmf20200508_04951320