Marathon des Sables

Vanaf 3 april 2020 zal Frank Valkeneers de EPMC kleuren verdedigen in de 35e editie van de Marathon des Sables.

Waar? Marokko, Sahara Woestijn
Wanneer? 3-13 april
Wat? Ultraloop 250 km verdeeld over 6 etappes

De Marathon des Sables is een zesdaagse ultraloop van ongeveer 254 km, die sinds 1986 jaarlijks wordt gelopen in de woestijn van Zuid-Marokko. De loop wordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld.

De loop bestaat uit zes etappes, die in zeven dagen gelopen worden. De langste etappe is 84 km en de andere zijn tussen de 20 en 40 km lang. Iedere deelnemer draagt zijn of haar eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak, etc. Het water en de tenten worden door de organisatie geregeld. Overdag wordt een temperatuur van 40 graden of meer bereikt en 's nachts zakt het kwik tot 5 graden Celsius.

Frank Valkeneers: “Ik doe dit niet alleen voor mezelf maar ook om een voorbeeld te zijn voor andere kankerpatiënten – zelfs met een ziekte als de mijne (beenmergkanker) – kan je blijven doelen stellen, presteren, sporten, leven, … . Ook voor anderen die het af en toe moeilijk hebben, mentaal of fysiek in de put zitten, wil ik aantonen dat er na regen steeds zonneschijn komt.”
“Daarnaast loop ik ook voor een goed doel nl. De Kampenhoeve – De Kampenhoeve Ster vzw in Kampenhout en Wetteren is een snelgroeiend ezel -en paardencentrum voor asinotherapie en paardentherapie gericht op kinderen en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking.”
Vol bewondering wensen wij Frank veel succes!

Meer info op:

- https://www.kampenhoeve.com/

- https://www.marathondessables.com/